Ema Rose | Bezlepková laboratoř

Tipy a rady z Bezlepkové laboratoře
…..

Celiakie je můj životní dar. Právě díky ní jsem nastoupila cestu opravdového jídla bez náhražek, plnidel a dalších nesmyslů, které naše tělo jen zaplácnou, ale nevyživí. Inspirujte se také k přirozenému a zdravému stravování, ať už bez lepku nebo s ním…

RECEPT: Domácí kefír / BZL

Proces fermentace zajistí kefírová houba (nazývaná též tibetská). Sehnat ji můžeš na internetu nebo i v některých FB skupinách.Fermentuj v čisté skleněné nádobě. Sklo je přirozeně zdravotně nezávadné a tím se do kefíru neuvolňují…

Číst celé >>

Domácí kefír

Kefír je kvašený mléčný nápoj s pozitivním vlivem na naše zdraví. Oproti kefíru z obchodu ten domácí obsahuje daleko více prospěšných bakterií a taky více jejich typů (udává se minimálně 30 druhů bakterií).A nejlepší…

Číst celé >>
Bezlepkova-laborator-Kakaova-buchta-00

RECEPT: Kakaová buchta s tvarohem / BZL

Moje oblíbená KAKAOVÁ BUCHTA S TVAROHEM je hodně žravá. Víte, že ani v rámci zdravého životního stylu a udržování hmotnosti se nemusíte vzdát mlsání? Záleží zejména na množství snězených kousků a kvalitě použitých surovin…

Číst celé >>
Bezlepkova-laborator-Celiakie-naucila-NE-01

Celiakie mě naučila říkat ne

Neberme celiakii jako velkou nespravedlnost života. Není to náhoda, není to omyl. Nevytáhli jsme si černého Petra. Život dobře ví, proč si vybral zrovna nás…Přemýšleli jste někdy nad tím, proč máte celiakii? Proč zrovna…

Číst celé >>
Bezlepkova-laborator-Lek-na-celiakii-01

Hledáte lék na celiakii?

Kdyby existoval lék na celiakii, brali byste to? Vzít si malou pilulku a žít život jako dřív – bez toho „otravného každodenního omezení“. Jít do pekárny a bez obav si pochutnat na křupavém vypečeném…

Číst celé >>
Ema-Rose-Lanýže-00

RECEPT: Čokoládové lanýže / BZL

Pro všechny čokoholiky – jednoduché, rychlé, žravé, jen ze 2 surovin. Z uvedeného množství lze udělat cca 70 kuliček. Jak na to: 300ml ŠLEHAČKY (nejlépe bio nebo farmářské) přivedu k varu a sundám z…

Číst celé >>
1 2

Přejít nahoru